null

Od Kosova i Metohije, do Jadovna, Jasenovca i Prebilovaca; Petoknjizje

(No reviews yet) Write a Review
$150.00
SKU:
SP-BK-DIO-BB-2022
Gift wrapping:
Options available

Петокњижје о страдању Српског народа и Православне Цркве Христове у Српским земљама (Од Косова и Метохије до Јадовна, Јасеновца и Пребиловаца)


Свака од пет књига састоји се од око пет стотина страница, у двобојној штампи, и илустрована је мноштвом колор репродукција слика свих важнијих историјских личности, манастира, цркава, фресака, икона и уметничких дела врхунске вредности, везаних за обновљено мучеништво Српске цркве на Косову и Метохији, Јадовну, Јасеновцу и Пребиловцима.

Ова монографија је и последње књижевно дело Владике Атанасија Херцеговачког, иначе, водећегауторитета на пољу о којем пише. 

Значај овог Петокњижја састоји се и у томе што детаљно приказује српско новомучеништво и упознаје читаоца са нашим страдањем и егзодусом кроз призму подвижничког пута кроз историју ка светлости Царства. Ове књиге су живи тестамент који сведочи о животу мученика и свих невино пострадалих.

Због тога би ова петотомна монографија требало да својим присуством краси сваки Српски дом и да свима нама служи подсетник на етос крста и васкрсења.