null

Zaduzbine Kosova i Metohije - Задужбине Косова и Метохије

(No reviews yet) Write a Review
$150.00
SKU:
SP-BK-SA-2017-001
Gift wrapping:
Options available

Историјско, духовно и културно наслеђе Српског народа

Знаменита књига Задужбине Косова и Метохије, историјско, духовно и културно наслеђе Српског народа, недавно је објављена на српском језику и сада је доступна читалачкој јавности.

Ова књига је живо сведочанство о истрајном настојању Српске Православне Цркве да очува изузетну духовну и материјалну културу, своје вековне споменике и сачува хришћанско наслеђе Косова и Метохије.
Ново издање на српском језику садржајно прати енглеско издање Задужбина Косова и Метохије (The Christian Heritage of Kosovo and Metohija: The Spiritual, Historical, and Aesthetic Heart of the Serbian People, Sebastian Press 2015) и српско из 1987.године.

Књига је тврдог повеза у пуном колору (формата 23х30цм), на 1.120 страница, илустрована са преко 600 колорних репродукција свих важнијих историјских личности, манастира, цркава, фресака, икона и уметничких дела врхунске вредности.

Ова монографија, коју сваки Српски дом у Америци треба да има, свакако је и изврсно сведочење за читаоце широм света којима је српски и хришћански карактер наше свете косовскометохијске земље готово свим непознат.

Задужбине Косова и Метохије, као монографија највишег квалитета, служиће као знамење свима нама и свим будућим нараштајима Срба да, упркос свим историјским искушењима, осугурају трајање светог Косовског завета.

Language: Serbian
Number of pages: 1.120
ISBN:978-86-82323-39-6
Published: 2017