null

Песме из Старе Србије - Pesme iz Stare Srbije

(No reviews yet) Write a Review
$20.00
SKU:
SP-AU-DIO-2019-002
Gift wrapping:
Options available

Nešto više od godinu dana od objavljivanja kompakt diska „Slavni grade“, koji je po pesmi o Prizrenu postao poznat i van crkvenih krugova, učenici Prizrenske bogoslovije „Sveti Ćirilo i Metodije“ obavili su novi CD pod nazivom „Pesme iz Stare Srbije“.

Prepoznatljivi po svom vedrom duhu, predvođeni profesorom Dejanom Ristićem, bogoslovi su u izvornu muziku Stare Srbije utkali atmosferu prizrenskog proleća. Profesor Valentina Pitulić piše da otkako su se vratili u Prizren 2011 – između svete Liturgije i večernje službe, nastave i kratkog odmora, telefonskih razgovora s roditeljima, koraka prizrenskom kaldrmom do Bogorodice Ljeviške i stazom pored Bistrice do Svetih Arhanđela… nastanila se pesma. Da ojača posustale, razveseli tužne, da ulije veru, nadu i ljubav, da prognane vrati ovde – odakle dušom i srcem, nikada nisu ni odlazili“, ukazuje đakon Bojan Radičević.
„Pesme Stare Srbije“ je treći CD prizrenskih bogoslova. Prvi „Slavopoj prizrenskih bogoslova Bogočoveku Hristu Hranitelju prizrenskom“ sa 28 bogoslužbenih pesama, snimila je u znak zahvalnosti zbog obnovljene Bogoslovije „Svetih Kirila i Metodija“ prva generacija svršenih bogoslova 2016. godine. Sa drugim CD-om „Slavni grade“ iz 2018, na kome su najlepše pesme sa KiM i himna Bogoslovije, gostovali su od Novog Sada do Pariza.